私たちはフコイダン、フコキサンチンを必要としている方々への説明責任を実践しています。
大石 一二三 博士
2012年1月10日 ハイドロックス株式会社 主席開発責任者
01. | 牛乳由来乳化作用をもつタンパク質の特性とその応用 |
02. | 磁器ビーズ固定化交代を用いた微生物 (大腸菌群) の迅速検定法の開発 |
03. | 牛乳中の血清アルブミン除去法の開発 |
04. | 免疫卵によるヘリコバクター・ピロリ感染関連疾患の抑制 |
05. | アルコール性肝傷害の予防とADH キュウリ由来アルコールデヒドロゲナーゼによる飲酒関連傷害の予防 |
06. | I型アレルギー対応食品の開発 |
07. | 酒粕抽出物によるストレプトソトイン誘導性糖尿病の予防効果 |
08. | 卵白由来ペプタイド性ビフィズス菌増殖促進物質 |
09. | アミラーゼインヒビター及びリパーゼインヒビターのダイエット機能特性 |
10. | 食餌性資質に起因する病因を抑制する小麦の特異的成分の解析とその高度利用 |
11. | 牛乳中の機能蛋白質 |
12. | 小麦由来α- アミラーゼ阻害物質の抗肥満作用 |
13. | 低アレルゲン牛乳の開発に関するアプローチ |
14. | ドリンクス科学 ケフィアとその生理作用 |
15. | 鶏卵卵白オボムチン由来シアロ糖蛋白質の腫よう細胞傷害作用 |
16. | ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10細胞膜におけるhyaluronic acidの合成 |
17. | ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10の樹立とその性状 |
18. | ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10産生Glycosaminoglycanの解析 |
19. | ケフィア粒由来物質の生理活性 |
20. | Kefir粒の微生物と粘性多糖類 |
21. | 牛乳溶液とジャガイモ組織に存在する金属イオンの交換相互作用 |
22. | 加熱中におけるチーズペプチドの分子ふるい的透過性 |
23. | 食品の調理加工におけるバニラフレーバーの研究VIII各種成分の混合と競合によるバニラ成分の浸透効果 |
24. | ガラクトシルトランスフェラーゼのαカゼイン吸着 |
25. | α-カゼインの諸性状におよぼすシアル酸残基の影響 |
26. | 食品の調理加工におけるバニラフレーバーの研究VIIバニラ成分によるかっ変化の促進と阻害 |
27. | ミルク食品におけるミネラルの理化学的特性に関する研究 V 還元乳製造時における金属イオンの乳成分に対する結合性 |
28. | α-Caseinのガラクトシルトランスフェラーゼよう活性 |
29. | Streptococcus lactis菌体内低温性プロテアーゼの分画と性状の検討 |
01. | The content and distribution of glycosaminoglycans in the ejaculates ofnormal and vasectomized men. Androlgia. 28.145-149.1996. |
02. | The glycosaminoglycan composition of human trachesea and the changes observed during aging and in disease, Clin. Chim. Acta,255, 179-185, 1994. |
03. | Glycosaminoglycans of the hemodialysis-associated carpal synovial amyloid and of amyloid-rich tissues and fibrils of heart, liver, and spleen. Clin. Chim., 36,88-91.1990. |
04. | The carbohydrate composition of human serum amyloid P component. Clin. Chim. Acta, 173, 331-335,1998. |
05. | Glycosaminoglycan content in neonatal rat aortic smooth muscle cell cultures. Atherosclerosis, 69, 61-68, 1998 |
06. | Myocardial Chondroitin sulfats D and E in a case of acute carbon monoxide poisoning. Clin. Chim. Acta. 156. 157-163.1986. |
07. | Hyaluronic acid synthesis by the malignant fibrous histiocytoma cell lineNMSG 10 in vitro and its localizatin. Pathobiology. 64. 67-72,1996. |
08. | Establishment and characterization of a fibrous histiocytoma cell line (NMSG 10) derived from a malignant fibrous histiocytoma. Pathol. Res. Pract., 191.1231-1238.1995. |
09. | Establishment and characterization of NMSG 10 cells from malignant fibrous histiocytoma in human bones. Nippon Ika Daigaku Zasshi. 57.524-530.1990. |
10. | Wheat flour lipase inhibitor decreases serum lipid leavels in male rat. J. Nutr. Sci. Vitaminol., 41. 699-706.1995. |
11. | Identification and partial purification of a basic fibroblast growth factor-like growth factor derived from bovine colostrum. J. Dairy Sci., 80.488-495.1997. |
12. | Proteoglycans in senile dementia of Alzheimer’s type.Nippon Ronen Igakkai Zasshi. 34.461-467.1997. |
13. | Repression of acute gastric mucosal lesions by antioxidant-containing fraction from fermented products of okara (bean-curd residue).J. Nutr. Sci Vitaminol. 42.167-172.1996. |
14. | Kinetics studies of a wheat-derived lipase inhibitor. J. Agric. Food Chem.,43.2796-2797.1995. |
15. | Purification and characterization of proteinous inhibitpr of lipase from wheat flour. J. Agric. Food Chem., 42 .2382-2385.1994. |
16. | Locarization of basic fibroblast growth factor in bovine colostral cream.Anim. Sci. Technol., 68,832-837.1997. |
17. | Identification of heparin-binding growth factor isolated from bovinecolostral fat glouble membrane. Milchwissenschaft, 52. 508-510.1997. |
18. | Purification and characterization of a low molecular mass cysteyne proteinase inhibitor from bovine colostrums. Lebensm. Wiss. Technol.,28. 495-500.1995. |
19. | Characterization of the high and low molecular mass cysteine proteinase inhibitors from bovine colostrums. Lebensm. Wiss. Technol.,28. 462-466.1995. |
20. | The effect of antioxidant-containing fraction from fermented soybean food on atherosclerosis development in cholesterol-fed rabbits. Lebensm. Wiss. Technol.,29. 751-755.1996. |
21. | Effect of oral administration of crude antioxidant preparation from fermented products of okara on experimentally induced inflammation. Lebensm. Wiss.Technol., 29.304-309.,1996. |
22. | Beneficial effect of crude antioxidant preparation from fermented soybean food on xanthineoxidase-hypoxanthine-induced foot-edema inrats. Lebensm. Wiss. Technol., 28.169-173.1995 |
23. | Antioxidative effect of crude antioxidant preparation from soybean fermented by bacillus natto. Lebensm. Wiss. Technol., 28. 169-173.1995. |
24. | Morphological observations on antitumor activities of 70kDa fragmentin α-subunit from pronase-treated ovomucin in a double grafted tumorsystem. Food Sci. Technol.Res.,6. 179-185.2000. |
25. | Antitumor effects of βsubunit from egg white ovomucin on xenografted sarcoma-180 cells in mice. Food Sci. Technol. Res., 5,279-283.1999. |
26. | In Vitro studies of cytotoxic effect on sarcoma-180 cells of β subunitfrom egg white ovomucin. Food Sci. Technol. Res., 5,273-278.1999. |
27. | Inhibition of Helicobactor pylori infection by orally administered yolk-derived anti-Helicobactor oylori antibody. Hepato-Gastroenterology, 2003(inpress). |
28. | Interaction between 120kDa fragment in β subunit from egg white ovomucin and sarcoma-180 cells through basic fibroblast growth factor receptor.Food Sci.Technol. |
29. | Impact of LKM512 yoguruto on improvement of intestinal enviroment of the elderly. FEMS Immunology and Medical Microbioligy.31.181-186.2001. |
30. | Adhesive property of bifidobacterium lactis LKMN512 and predominant bacteria of intestinal microflora to human intestinal mucin. Current Microbiology.44.212-215.2002. |
01. | リパーゼインヒビターの製造法、特開平04-321700 |
02. | 高脂血症や肥満の治療及び予防法、特開平04-327536 |
03. | アフィニティークロマトグラフィーによる牛乳β-ラクトグロブリンの単離方法、特開平05-247096 |
04. | β-ラクトグブリン除去牛乳の製造法及びβ-ラクトグロブリンの製造法、 特開平06-62733 |
05. | 穀類由来蛋白質性リパーゼ阻害物質の簡易精製法、特開平06-345800 |
06. | 牛乳由来セリンプロテアーゼインヒビター及びその製造法、特開平07-82296 |
07. | 小麦粉由来リパーゼインヒビター、特開平07-330794 |
08. | 牛乳中の牛血清アルブミンの除去法、特開平08-9881 |
09. | 健康食品、特開平08-38047 |
10. | 乳由来線維芽細胞増殖因子、特開平08-119867 |
11. | 美肌剤、特開平08-133943 |
12. | 採卵鳥類の免疫感作法、特開平09-87184 |
13. | 飲酒傷害の予防、特開平09-871991 |
14. | 発癌予防剤、特開平09-110711 |
15. | クロロフィラーゼ活性阻害物質、特開平09-136898 |
16. | 抗アレルギー性物質、特開平09-143090 |
17. | 2価金属イオンの可溶化法、特開平09-173018 |
18. | アレルギー疾患の治療及び予防剤並びにアレルギー疾患の治療及び予防法、特開平10-72362 |
19. | 凝固状態の安定した調理玉子食品を作成する方法、特開平11-46727 |
20. | チロシナーゼ活性阻害組成物とチロシナーゼ活性阻害剤と美白美容液と美白浴溶剤、特開平11-79934 |
21. | ヘリコバクター・ピロリの抗菌と感染関連疾患の予防及び治療剤、特開平11-80197 |
22. | 食餌性アレルゲン物質の免疫検査法、特開平11-142403 |
23. | 卵白由来ビフィズス菌増殖促進物質と当該物質を含有する食品特開平2000-93166酵母増殖促進物質、特開2000-157259 |