私たちはフコイダン、フコキサンチンを必要としている方々への説明責任を実践しています。

大石 一二三 博士

大石 一二三 博士

主席開発責任者 大石 一二三 博士

大石 一二三 博士01

大石 一二三 博士02

私達は種々の媒体を通して提供される情報や言説にさらされ、日常的に健康問題とかかわっている。
従来の医療ではあまり効果が期待できない慢性・変性疾患が増加している現状に於いて、「健康」とはどの様な状態を言うのか、例えば、或る私共の知合いで前立腺癌患者であるが、本人に「元気か、健康か」と聞くと返答は「健康です」。
又或る人は長年の透析患者であるが、日常的に農作業に従事しており、やはりこの方も返答は「元気だよ 健康だよ」。
自分の目的に向かって進んでいける、又は行おうとする実施能力と意欲を発揮できる状態を「健康」と位置付けられれば、仮に或る病気を持っていても人は充分に健康でいられる。
それによって、より充実した人生を得られるようになると考える。
私共がその一助になれば、日々研究・開発している存在意義が生まれる。

2012年1月10日 ハイドロックス株式会社 主席開発責任者

大石 一二三

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発表論文

01. 牛乳由来乳化作用をもつタンパク質の特性とその応用
02. 磁器ビーズ固定化交代を用いた微生物 (大腸菌群) の迅速検定法の開発
03. 牛乳中の血清アルブミン除去法の開発
04. 免疫卵によるヘリコバクター・ピロリ感染関連疾患の抑制
05. アルコール性肝傷害の予防とADH キュウリ由来アルコールデヒドロゲナーゼによる飲酒関連傷害の予防
06. I型アレルギー対応食品の開発
07. 酒粕抽出物によるストレプトソトイン誘導性糖尿病の予防効果
08. 卵白由来ペプタイド性ビフィズス菌増殖促進物質
09. アミラーゼインヒビター及びリパーゼインヒビターのダイエット機能特性
10. 食餌性資質に起因する病因を抑制する小麦の特異的成分の解析とその高度利用
11. 牛乳中の機能蛋白質
12. 小麦由来α- アミラーゼ阻害物質の抗肥満作用
13. 低アレルゲン牛乳の開発に関するアプローチ
14. ドリンクス科学 ケフィアとその生理作用
15. 鶏卵卵白オボムチン由来シアロ糖蛋白質の腫よう細胞傷害作用
16. ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10細胞膜におけるhyaluronic acidの合成
17. ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10の樹立とその性状
18. ヒト骨原発悪性線維性組織球種由来細胞株NMSG10産生Glycosaminoglycanの解析
19. ケフィア粒由来物質の生理活性
20. Kefir粒の微生物と粘性多糖類
21. 牛乳溶液とジャガイモ組織に存在する金属イオンの交換相互作用
22. 加熱中におけるチーズペプチドの分子ふるい的透過性
23. 食品の調理加工におけるバニラフレーバーの研究VIII各種成分の混合と競合によるバニラ成分の浸透効果
24. ガラクトシルトランスフェラーゼのαカゼイン吸着
25. α-カゼインの諸性状におよぼすシアル酸残基の影響
26. 食品の調理加工におけるバニラフレーバーの研究VIIバニラ成分によるかっ変化の促進と阻害
27. ミルク食品におけるミネラルの理化学的特性に関する研究 V 還元乳製造時における金属イオンの乳成分に対する結合性
28. α-Caseinのガラクトシルトランスフェラーゼよう活性
29. Streptococcus lactis菌体内低温性プロテアーゼの分画と性状の検討

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発表論文・海外

01. The content and distribution of glycosaminoglycans in the ejaculates ofnormal and vasectomized men. Androlgia. 28.145-149.1996.
02. The glycosaminoglycan composition of human trachesea and the changes observed during aging and in disease, Clin. Chim. Acta,255, 179-185, 1994.
03. Glycosaminoglycans of the hemodialysis-associated carpal synovial amyloid and of amyloid-rich tissues and fibrils of heart, liver, and spleen. Clin. Chim., 36,88-91.1990.
04. The carbohydrate composition of human serum amyloid P component. Clin. Chim. Acta, 173, 331-335,1998.
05. Glycosaminoglycan content in neonatal rat aortic smooth muscle cell cultures. Atherosclerosis, 69, 61-68, 1998
06. Myocardial Chondroitin sulfats D and E in a case of acute carbon monoxide poisoning. Clin. Chim. Acta. 156. 157-163.1986.
07. Hyaluronic acid synthesis by the malignant fibrous histiocytoma cell lineNMSG 10 in vitro and its localizatin. Pathobiology. 64. 67-72,1996.
08. Establishment and characterization of a fibrous histiocytoma cell line (NMSG 10) derived from a malignant fibrous histiocytoma. Pathol. Res. Pract., 191.1231-1238.1995.
09. Establishment and characterization of NMSG 10 cells from malignant fibrous histiocytoma in human bones. Nippon Ika Daigaku Zasshi. 57.524-530.1990.
10. Wheat flour lipase inhibitor decreases serum lipid leavels in male rat. J. Nutr. Sci. Vitaminol., 41. 699-706.1995.
11. Identification and partial purification of a basic fibroblast growth factor-like growth factor derived from bovine colostrum. J. Dairy Sci., 80.488-495.1997.
12. Proteoglycans in senile dementia of Alzheimer’s type.Nippon Ronen Igakkai Zasshi. 34.461-467.1997.
13. Repression of acute gastric mucosal lesions by antioxidant-containing fraction from fermented products of okara (bean-curd residue).J. Nutr. Sci Vitaminol. 42.167-172.1996.
14. Kinetics studies of a wheat-derived lipase inhibitor. J. Agric. Food Chem.,43.2796-2797.1995.
15. Purification and characterization of proteinous inhibitpr of lipase from wheat flour. J. Agric. Food Chem., 42 .2382-2385.1994.
16. Locarization of basic fibroblast growth factor in bovine colostral cream.Anim. Sci. Technol., 68,832-837.1997.
17. Identification of heparin-binding growth factor isolated from bovinecolostral fat glouble membrane. Milchwissenschaft, 52. 508-510.1997.
18. Purification and characterization of a low molecular mass cysteyne proteinase inhibitor from bovine colostrums. Lebensm. Wiss. Technol.,28. 495-500.1995.
19. Characterization of the high and low molecular mass cysteine proteinase inhibitors from bovine colostrums. Lebensm. Wiss. Technol.,28. 462-466.1995.
20. The effect of antioxidant-containing fraction from fermented soybean food on atherosclerosis development in cholesterol-fed rabbits. Lebensm. Wiss. Technol.,29. 751-755.1996.
21. Effect of oral administration of crude antioxidant preparation from fermented products of okara on experimentally induced inflammation. Lebensm. Wiss.Technol., 29.304-309.,1996.
22. Beneficial effect of crude antioxidant preparation from fermented soybean food on xanthineoxidase-hypoxanthine-induced foot-edema inrats. Lebensm. Wiss. Technol., 28.169-173.1995
23. Antioxidative effect of crude antioxidant preparation from soybean fermented by bacillus natto. Lebensm. Wiss. Technol., 28. 169-173.1995.
24. Morphological observations on antitumor activities of 70kDa fragmentin α-subunit from pronase-treated ovomucin in a double grafted tumorsystem. Food Sci. Technol.Res.,6. 179-185.2000.
25. Antitumor effects of βsubunit from egg white ovomucin on xenografted sarcoma-180 cells in mice. Food Sci. Technol. Res., 5,279-283.1999.
26. In Vitro studies of cytotoxic effect on sarcoma-180 cells of β subunitfrom egg white ovomucin. Food Sci. Technol. Res., 5,273-278.1999.
27. Inhibition of Helicobactor pylori infection by orally administered yolk-derived anti-Helicobactor oylori antibody. Hepato-Gastroenterology, 2003(inpress).
28. Interaction between 120kDa fragment in β subunit from egg white ovomucin and sarcoma-180 cells through basic fibroblast growth factor receptor.Food Sci.Technol.
29. Impact of LKM512 yoguruto on improvement of intestinal enviroment of the elderly. FEMS Immunology and Medical Microbioligy.31.181-186.2001.
30. Adhesive property of bifidobacterium lactis LKMN512 and predominant bacteria of intestinal microflora to human intestinal mucin. Current Microbiology.44.212-215.2002.

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特許

01. リパーゼインヒビターの製造法、特開平04-321700
02. 高脂血症や肥満の治療及び予防法、特開平04-327536
03. アフィニティークロマトグラフィーによる牛乳β-ラクトグロブリンの単離方法、特開平05-247096
04. β-ラクトグブリン除去牛乳の製造法及びβ-ラクトグロブリンの製造法、
特開平06-62733
05. 穀類由来蛋白質性リパーゼ阻害物質の簡易精製法、特開平06-345800
06. 牛乳由来セリンプロテアーゼインヒビター及びその製造法、特開平07-82296
07. 小麦粉由来リパーゼインヒビター、特開平07-330794
08. 牛乳中の牛血清アルブミンの除去法、特開平08-9881
09. 健康食品、特開平08-38047
10. 乳由来線維芽細胞増殖因子、特開平08-119867
11. 美肌剤、特開平08-133943
12. 採卵鳥類の免疫感作法、特開平09-87184
13. 飲酒傷害の予防、特開平09-871991
14. 発癌予防剤、特開平09-110711
15. クロロフィラーゼ活性阻害物質、特開平09-136898
16. 抗アレルギー性物質、特開平09-143090
17. 2価金属イオンの可溶化法、特開平09-173018
18. アレルギー疾患の治療及び予防剤並びにアレルギー疾患の治療及び予防法、特開平10-72362
19. 凝固状態の安定した調理玉子食品を作成する方法、特開平11-46727
20. チロシナーゼ活性阻害組成物とチロシナーゼ活性阻害剤と美白美容液と美白浴溶剤、特開平11-79934
21. ヘリコバクター・ピロリの抗菌と感染関連疾患の予防及び治療剤、特開平11-80197
22. 食餌性アレルゲン物質の免疫検査法、特開平11-142403
23. 卵白由来ビフィズス菌増殖促進物質と当該物質を含有する食品特開平2000-93166酵母増殖促進物質、特開2000-157259

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